Sveriges enda Svenska Tennismagasin

Välkommen till Svenska Tennismagasinet

Svenska Tennismagasinet är landets ledande magasin om tennis och belyser såväl internationell som svensk tennis på alla nivåer.

Magasinet samarbetar med några av svensk tennis största profiler, t.ex. Mats Wilander och Jonas Björkman, vilket medför att vi genom deras kontaktnät får tillgång till intervjuer med de allra största internationella stjärnorna.

Tidningen fokuserar både på den internationella proffstouren för herrar och damer, men bevakar också svensk klubbverksamhet, junior- och veterantennis. Givetvis ger vi också träningstips till spelare på alla nivåer.

Magasinet kommer ut med 6 utgåvor per år. Nr 1, 3 och 5 är specialnummer med en upplaga på ca 40 000 ex och med ett sidomfång på 124-164 s. I utgåva nummer 2, 4 och 6 är upplagan på ca 25 000 ex och har ett sidomfång på 108-124 s.

Nyheter


Tillbaka till översikten

2017-10-17

Tennismagasinets lägerresor blev en stor succé

TENNISMAGASINET BESTÄMDE sig tidigt för att göra något speciellt det år tidningen fyller tio år.
– Vi tänkte att vi kunde göra någonting nytt och kom då på att vi ville ha träningsläger för vuxna. Vi åkte runt och kollade på tenniscamps och bestämde oss för Marbella, berättar Mats Willenhag.
– Vi arrangerade lägren på en ren tennisklubb (Royal Tennis Club Marbella) med åtta grusbanor där hotell, swimmingpool och restaurang byggts till för bara något år sedan. Anläggningen var helt perfekt, säger Willenhag.
Det blev två läger med tre träningsdagar på varje.
UTÖVER WILLENHAG, som har varit chefstränare i olika svenska klubbar i närmare tre decennier, agerade förra storspelarna Anders Järryd, Kent Carlsson, Sofia Arvidsson och Ulf Stenlund coacher i Marbella.
– Mellan klockan åtta på morgnarna och elva på kvällarna var deltagarna och tränarna som en stor familj. Det var inte som på många andra läger då tränarna och deltagarna är för sig själva.
JÄRRYD, CARLSSON, Arvidsson och Stenlund drog roliga anekdoter från livet som tennisproffs och berättade för deltagarna om sina höjdpunkter från karriären.
– Kent och Ulf hade hur många historier som helst. Alla tränare var väldigt varma och trevliga. De var så nöjda att de sa att de vill vara med fler gånger, säger Willenhag.
Även deltagarna var mycket belåtna, enligt Willenhag. Deras erfarenhet och ålder var blandad. Åldersspannet var 35 till 60 år. Det var allt från riktiga nybörjare till spelare som spelat final i Veteran-SM.
– De var helt begeistrade och tyckte att de fick väldigt bra träning. De har skickat meddelanden och tackat. Jag tror att detta kan bli ännu bättre framöver.
I APRIL äger nästa träningsläger rum. Sedan blir det även läger i september.
– Vi kommer att begränsa det till 16 deltagare per läger. Vi försöker hålla det familjärt och vill ha samma stämning som senast. Alla är måna om att det ska kännas personligt. Många åker själva och vill känna att de är med i gruppen. Då kan man inte vara för många, säger Mats Willenhag.
Det kommer dock att bli en förändring till nästa träningsläger.
– Vi kommer att ha fyra träningsdagar istället för tre, säger Mats Willenhag, Tennismagasinets lägeransvarige.


 Marbella_reportage_nr5_2017.pdf


Tillbaka till översikten