Sveriges enda Svenska Tennismagasin

Välkommen till Svenska Tennismagasinet

Svenska Tennismagasinet är landets ledande magasin om tennis och belyser såväl internationell som svensk tennis på alla nivåer.

Magasinet samarbetar med några av svensk tennis största profiler, t.ex. Mats Wilander och Jonas Björkman, vilket medför att vi genom deras kontaktnät får tillgång till intervjuer med de allra största internationella stjärnorna.

Tidningen fokuserar både på den internationella proffstouren för herrar och damer, men bevakar också svensk klubbverksamhet, junior- och veterantennis. Givetvis ger vi också träningstips till spelare på alla nivåer.

Magasinet kommer ut med 6 utgåvor per år. Nr 1, 3 och 5 är specialnummer med en upplaga på ca 40 000 ex och med ett sidomfång på 124-164 s. I utgåva nummer 2, 4 och 6 är upplagan på ca 25 000 ex och har ett sidomfång på 108-124 s.

Nyheter


Tillbaka till översikten

2017-04-22

Svenska Tennismagasinet utvidgar verksamheten – och satsar nu även på att arrangera träningsresor i tennis för vuxna.

Två stora träningsläger i naturfagra semesterparadiset Marbella är inplanerade under hösten i år.
– Det finns ett stort intresse för tennisresor, det har vi märkt genom massor av förfrågningar till oss på Tennismagasinet genom åren. Men utbudet inom tennisen har inte varit lika stort som inom golfen, och det tänker vi ändra på, säger vd:n Jonas Elfving.
Flera kända svenska topptränare och gamla storspelare är kontrakterade som tränare under lägren.

TENNISMAGASINET STARTAR TRÄNINGSRESOR

I ÅR FIRAR Svenska Tennismagasinet tio år.
Ett jubileum som bland annat kommer att uppmärksammas genom att Tennismagasinet drar igång det här projektet, parallellt med tidningsutgivningen, där Svenska Tennismagasinet naturligtvis är det stora flaggskeppet, men där även Nordea Masters magasinet i golf är en viktig redaktionell hörnsten.
Under året kommer alltså Svenska Tennismagasinet att även starta projektet med att arrangera träningsresor i tennis för tennisintresserade människor som vill förkovra sig på banan, men som också gärna gör det i avslappnad semestermiljö i trevliga vänners sällskap.
– Vi kommer att ge dem som tecknar sig för lägren en upplevelseresa med flera mervärden utöver träningen på banan, säger lägerchefen Mats Willenhag.

DE TVÅ LÄGER som är inplanerade i år kommer att arrangeras i september. Läger 1 körs 13–17 september och innehåller 24 platser. Läger 2 hålls 18–22 september och har samma antal platser, 24 stycken.
– Det finns ett stort intresse, men som sagt ett begränsat antal platser, säger
Mats Willenhag.

MATS WILLENHAG påpekar också att man satsar hårt på meriterade och kända tränare.
De tränare som kommer att ge lektionerna på lägren och som hittills är klara är:
* Anders Järryd, en av Sveriges genom tiderna bästa tennisspelare. Har vunnit bland annat åtta Grand Slam-titlar i dubbel och varit rankad som nummer ett i världen samt som nummer fem i singel. Anders är aktiv som både tränare och spelare fortfarande.
* Kent Carlsson, gruskung på 80-talet med stora framgångar och som vid flera tillfällen hade hjälterollen i det svenska Davis Cup-laget.
* Ulf Stenlund, grusspecialist som på 80-talet skrällde sig fram i Franska mästerskapen med flera tunga segrar. Driver i dag tennisträningar för vuxna i Stockholmsområdet genom eget bolag och brinner verkligen för att adepterna ska utvecklas.
* Sofia Arvidsson, en av Sveriges bästa tennisdamer genom tiderna. Sofia har ganska nyligen avslutat sin proffskarriär och har bred erfarenhet. Hon är dessutom en av Sveriges bästa padelspelare i dag. I Marballa får ni chansen att utmana henne i både tennis och padel.
– Vi jobbar också på ytterligare något riktigt starkt tränarkort, säger Willenhag.

 Träningsläger_Marbella_2017


Tillbaka till översikten