top of page

Enskedes Fanny Norin inför SM-finalen på lördag

Uppdaterat: 3 dec. 2020

Av: Linus Eriksson


På lördag är det final av Elitserien för damerna och blir mellan fjolårsmästarna Fair Play och uppstickarna Enskede LTK. De här lagen möttes igår i avslutningen av grundserien, då vann Fair Play med 5-1 och får därmed hemmaplansfördel i finalen genom slutseger i tabellen. I fjol vann Fair Play finalen mot Upsala TK med 5-1.


I Enskedes lag har energiska Fanny Norin varit en viktig kugge på fjärdesingeln. Inför finalen är hon hoppfull om en lyckad avslutning på säsongen.

- Vi är otroligt taggade på att laget ska få spela sin första SM-final, säger Fanny. Vi hade det tufft i tisdags mot Fair Play, de har ett väldigt bra lag. Dock var alla matcher i tisdags jämna, så vi har goda chanser på lördag och vi är väldigt sugna på revansch.


Fanny representerade före säsongens serie SALK men bytte till Enskede lagom till serien startade i höstas.

- Jag bytte nu till hösten från SALK till Enskede LTK och jag trivs jättebra. Klubben kändes inte helt ny för mig ändå eftersom jag känner coach Jasmin Galijasevic sedan tidigare från bland annat Team Stockholm-träningarna och detsamma med flera av spelarna.


Efter seriens slut kommer Fanny stanna kvar i klubben och ha sin fortsatta träningsbas där...om hon inte kommer iväg till USA och collegelivet som planerat.

- När Elitserien är klar så kommer jag ta en träningsperiod. Under hösten har jag läst på distans från colleget Florida Gulf Coast University i USA och inom någon vecka kommer jag att få besked om jag kan studera på plats i Florida efter nyår eller om jag får fortsätta studera online. Allt beroende på hur pandemin utvecklas i Florida och besluten som min conference gör...


I USA spelar skolorna som bekant i lag, precis som under Elitserien nu de senaste veckorna. Lite annorlunda för annars individuella idrottare, men vi kan anta att serien här hemma har varit ett bra startskott på att komma in i lagarbetet som väntar i USA för Fanny?

- Ja, jag tycker det är väldigt kul att spela i lag då vi inte gör det så ofta, man får en lagkänsla och kan peppa och stötta vandra. Jag tycker att seriespel är en bra kombination av lagidrott och individuell idrott. Det är även en fördel att vi får ha coach på banan under matcherna, vilket vi i princip aldrig har annars.


Enskedes lag består till stor del av spelare som tillkommit utifrån. Internationella tillskott som starkt bidragit till lagets framfart. Ser Fanny det som positivt att man använt utländska spelare som annars inte har någon direkt anknytning till svensk tennis, eller Enskede?

- Det är roligt att klubben har tagit in så bra spelare till Elitserien. Det är grymt lärorikt att spela och träna med dem, eftersom de håller så hög nivå. De har erfarenhet och rutin i både matchspel och träning, så jag passar på att träna så mycket jag kan med dem, vilket är väldigt utvecklande och motiverande. Vi har dessutom kul tillsammans och har en bra lagkänsla.


För Fannys egna del har matchkvoten under grundserien landat på tre vinster och två förluster. Fyra av de spelade matcherna har gått till matchtiebreak.

- Överlag tycker jag att mina matcher i årets serie har känts bra. Jag är glad att jag har vunnit en större andel av mina matcher, även fast några har blivit lite onödigt tighta.


Nu, låt bästa lag vinna! Vem vet, kanske något av lagen flyger in ytterligare tillskott lagom till finaldagen...vad som försiggår bakom kulisserna vet vi inte, det får vi se på lördag.

Fotnot: Värt i övrigt att notera är att alla deltävlingarna av Vintertouren har haft uppehåll under seriens gång, men lagom till finalen på lördag drar Vintertouren igång igen till helgen. Kanske ansvariga resonerar att finalen av Elitserien inte är lika viktig som grundserien...?

Comentários


bottom of page