top of page

Rapport från Kevin Edengren inför Main Draw i Zimbabwe!

Uppdaterat: 3 dec. 2020


Av: Linus Eriksson


Kevin Edengren, född 2005, är för närvarande på plats i Zimbabwe och spelar en juniortävling kategori 5. Hur hamnade han där, mitt i vintern när julen närmar sig? Vi fick oss en pratstund med Kevin efter hans vinst i kvalfinalen idag.

- Min tränare och jag pratade om att spela lite ITF junior's det här året, men på grund av viruset så har vi inte haft möjligheterna att åka runt och köra så den sista månaden har vi försökt att anmäla oss till så många turneringar som möjligt och se vilka vi kommer in på. Och en av dem var just här i Zimbabwe.


Är det första besöket i Afrika för dig?

- Det är andra gången jag är i Afrika, jag var i Sydafrika med familjen på semester en gång. Men det här är den första turneringen i Afrika.

Spontant har jag en bild att tennisen inte är så stor i Afrika och att anläggningar och banor kan vara rätt slitna. Är det så?

- Vi trodde inte att turneringen skulle vara så professionell och att banorna inte skulle vara de bästa, men när vi kom till klubben så märkte vi att den är jättemysig med massa grönt runt omkring och banorna var rätt bra faktiskt. De hade lite sprickor i sig, men nymålade så dem var rätt fina för att vara i Zimbabwe. Hittills har turneringen fungerat jättebra med tider och allting.

Och din egen insats hittills?

- Jag mötte en "Zim -kille", som vi kallar dem, i kvalfinalen och vann rätt lätt med 6-1 6-0. Imorgon möter jag en till "Zim-kille" som har fått ett Wild Card. Vi vet att han spelar för Zimbabwes landslag U16 så det kommer bli en tuff match imorgon. Men jag har hört att han spelar väldigt säkert och snabbt, så gameplanen är att spela ett offesivt spel och försöka söka nätet så mycket jag kan för banorna är jättesnabba och studsiga.


Blir det fler än en tävling för dig i Afrika?

- Jag stannar runt tre veckor för att jag kör den här turneringen i Bulawayo och därefter en till turnering i Harrare direkt efter den här första.

Är det "enklare" poäng du är ute efter eller vad är syftet med de här tävlingarna så långt bort?

Just nu har jag inga ITF-poäng så en stor anledning till att åka hit är att försöka få lite poäng enklare än i Europa. Så jag hoppas vi kan samla ihop lite poäng under de här tävlingarna.


Du har annars din bas i Spanien - berätta lite om ditt upplägg och plan inför 2021.

Ja, min bas är i Spanien, Alicante. Vi håller på att göra ett upplägg för 2021 så jag vet inte hela, men jag tror att vi kommer köra mycket ITF Juniors för att få till så mycket poäng som jag kan tills när jag är 17. Jag kommer fortsätta träna i Spanien och försöka bli så bra jag kan!

Comments


bottom of page